Шість сотень юних футболістів з усієї України з'їхалися до Луцька. Там відбувся фінальний етап Всеукраїнського "Кубку Єднання 2021" з футболу. Даний турнір організував благодійний фонд Ігоря Палиці "Тільки разом". Футбольні баталії тривали на місцевому стадіоні "Авангард" два дні. Хто переміг, розкаже Павло Невесенко.

Луцьк. Стадіон Аввангард. Команди готуються до відкриття кубку Єднання з футболу. Саме обласний центр Волині цими вихідними став авангардом пропагування здорового способу життя, та розвитку дитячо-юнацького футболу. І не дарма адже місцевий народний обранець протягом багатьох років піклується про розвиток спорту та інфраструктуру міста. У Луцьку не розказують як стало погано жити після децентралізації, а навпаки усі повноваження використовують на повну. Один з таких відновлення спортивної інфраструктури. Лише за останні три роки місцева міська рада у співпраці з благодійним фондом Ігоря Палиці «Тільки Разом», відновила, осучаснила та зробила з нуля більше десяти вагомих обєктів спортивної інфраструктури. Що ж до фінального етапу змагань на який з'їхалися команди з 22 областей України за право зіграти у Луцьку боролися 4000 команд, а це майже 7000 футболістів. Ініціатор турніру, голова благодійного фонду "Тільки разом" Ігор Палиця, на відкритті не приховує своїх емоцій. Каже, такі змагання - яскравий приклад того, що Україна єдина.

Бойовий настрій у гравців ДЮСШ Костопіль, які представляють на турнірі Рівненщину.

Вболіває сьогодні за команду з Рівненщини і народний депутат України Віктор Мялик. Розповідає, саме через такі турніри формується здорова нація. Не менш важливим фактором є і всебічний розвиток дітей.

Потому два дні на футбольному полі точилася справжня недитяча боротьба. Майже усі ігри були напруженими, часто командам доводилося виявляти сильнішого у серії післяматчевих пенальті. За підсумками турніру третє місце посіли футболісти з Київської області - команда Борщагівської територіальної громади. У фінальній грі сильнішого визначали команди ДЮСШ «Чорноморець» з Одеси та "Барса" з міста Шостка. У футбольній лотереї влучнішими виявились одесити - 4:2. Гравець команди чемпіонів Дмитро Бормутов вважає, що його команда перемогла заслужено.

Не приховує свого задоволення і батько Дмитра, тренер команди Віталій Бормутов. Розповідає організація кубку Єднання пройшла на найвищому рівні.

Не лише футбольні турніри. За 10 років існування благодійний Фонд Тільки разом допомагає втілювати в життя різноманітні соціальні проекти, розповідає очільниця фонду Катерина Шкльода.

Підсумовуючи турнір голова політичної партії За майбутнє Ігор Палиця зауважив результат перевершив усі очікування, а цілеспрямованість і талановитість юних футболістів приємно здивував. Проблемою залишається те, що на державному рівні спортивною інфраструктурою та здоровям дітей займаються в основному меценати та благодійні фонди. Держава поки неособливо допомагає. І це погано, адже розвиток інфраструктури і здоров'я дітей - першочергове завдання для побудови успішної країни.

Усі учасники Кубку Єднання отримали цінні подарунку у вигляді спортивної екіпіровки. Визначили і найкращих гравців турніру. А команда переможець проведе семиденний тренувальний збір в Буковелі. Організатори розповідають, турнір виконав головне завдання — об’єднав Україну довкола футболу. Відтак ці змагання стануть традиційними. Наступного року у них візьмуть участь діти двох вікових категорій.

Читайте також: Рівненські баскетболістки здобули дві перемоги поспіль в Українській Суперлізі