30 років без дороги. Одна з вулиць у районі Червоні Гори у Рівному, влітку перетворюється на гірську річку. Восени та взимку не краще. Люди ногами місять багнюку. Екстрені служби їдуть туди неохоче. Люди вже стомились просити нову дорогу. Чи буде вона, розповість Ольга Данілюк.

На цьому відео видно, як потоки дощової води, змиваючи усе на своєму шляху несуться грунтовою дорогою. На перший погляд це видовище схоже на гірську річку, однак наспраді такий водоспад утворився в Рівному.

А це вже кадри цієї ж самої дороги, у вересні. Дощ невеликий, тому дорогою ще хоч якось можна пройти. Але без гумових чобіт, кажуть мешканці Червоних гір, на вулицю Ярослава Мудрого, краще не виходити.

Які своїми силами з допомогою будівельних відходів або ж відпрацьованого асфальту облаштовували вулицю, якою користуються уже 30 років.

Ба більше, до найближчої зупинки по цьому бездоріжжю доводиться іти близько 20 хвилин.

Але наразі, діти з величезними рюкзаками змушені іти до школи по болоті. Що для третьокласника Ярослава виявляється ще тим квестом.

Не в дощ, але після негоди, подивитися у, що перетворюється вулиця Ярослава мудрого, приїхав керівник Департаменту інфраструктури та благоустрою Рівного. Найперше, каже, тут потрібно вирішити проблему з водовідведенням.

Опісля чого, розпочинати будівництво дороги. На яку у бюджеті 2021 року грошей - не передбачили. Адже вартують такі роботи мільйони гривень.

Щоб пришидшити процес будівництва дороги на вулиці Ярослава Мудрого, мешканці будинків, які проживають за цією адресою, підготували колективне звернення до міського голови.

До слова, швидка допомога, поліція та інші служби, сюди заїжджають неохоче. Особливо в сезон дощів, коли дорогу розмиває. Тому місцеві сподіваються, що їхнє звернення до міського голови не пройсто розглянуть. А й в найближчий проміжок часу відреагують на нього конкретними діями.

Читайте також: Мешканці житлового масиву Червоні Гори просять владу збудувати їм дорогу