У Рівному рятувальники не можуть доїхати до місця пожежі через припарковані авто. А час йде на хвилини. Сьогодні обговорювали цю проблему. Мешканці будинків просять облаштувати їм стоянки, бо дівати транспорт нікуди. У місті кажуть, для цього потрібно чимало коштів, яких немає. От і виходить замкнене коло. Ольга Данілюк з подробицями.

І такі перешкоди найчастіше рятувальники зустірчають на більш ніж 20 вулицях міста. Зокрема це вулиця Соборна, Шкільна, Степана Бандери, Відінська, Шухевича, Сагайдачного. Свої дії мешканці цих вулиць пояснюють тим, що таким чином дбають про безпеку своїх дітей. Однак, забувають, про доїзд до їхній осель спецтранспорту. Подібних помилок припускаються і власники автівок, коли залишають їх під вікнами свого будинку.

Натомість, в ОСББ, виправдовують такі дії мешканців будинків. Посилаючись на те, що міська влада не забезпечила їх парковками.

Ба більше, парковки, вони хочуть поблизу своїх будинків.

До слова, штраф за ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних та інших спец служб становить 680 гривень. Але сплачують його далеко не усі власники неналежно припаркованих авто. Хоча б тому, що екіпажі патрульної поліції зайняті на інших викликах.

В свою чергу в місті, а точніше в управлінні транспорту і звязку зазначили, що вирішити цю проблему буде надзвичайно важко.

І витратити цю суму на облаштування парковок ніхто не готовий. Тож залишається надіятись, лише на те, що власники авто не паркуватимуться в неналежних місцях та не заважатимуть доїзду спецтехніки до багатоповерхівок.

Читайте також: "Їв ягоди та мав з собою воду": чоловік, який на Сарненщині заблукав у лісі, сам дістався домівки