З 1 жовтня по всій Україні, і на Рівненщині зокрема, розпочнеться реалізація програми «Зелена країна», під час якої кожен охочий у будь-якому куточку України зможе долучитися, посадити власне дерево і в такий спосіб зробити особистий внесок у збільшення лісистості нашої області, і України загалом.

"Посадка лісу, створення лісових культур – це щоденна, звична робота для наших лісівників. Навесні в області ми посадили майже 24 млн штук сіянців основних лісоутворюючих порід. І зараз запрошуємо всіх приєднатися до цієї благородної справи, взяти участь у масштабному залісненні України в рамках програми «Зелена країна»", – наголосив начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович.


Восени на Рівненщині під час акції «Створюємо ліси разом» планують створити 23 га лісових культур і посадити 158,8 тис штук сіянців. Інформація про місця, де відбуватимуться заходи і відповідальних осіб по лісгоспах, на сайті Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На спеціальному сайті, який вже доступний за посиланням, кожна людина зможе відслідкувати хід висадки лісу по окремих регіонах. Крім того, будь-хто зможе долучитися до масштабної еко-ініціативи і висадити ліс. Для цього потрібно заповнити спеціальну форму реєстрації на участь в акції “Створюємо ліси разом”.

Під час висадки лісівники безкоштовно нададуть садивний матеріал і покажуть, як садити ліс.

Читайте також: Чоловік, який на Рівненщині підрізав кума, два місяці перебуватиме під вартою