Залиште сквер! У Рівному люди вийшли на пікет. Поблизу рівненського автовокзалу зводять тимчасові споруди. Жителі міста вважають там відбувається капітальне будівництво. Відтак, хочуть зупинити його. Анастасія Ковальчук продовжить.

Рівняни зібралися на протест проти будівництва. Підприємець мав би встановити тут тимчасові споруди - кіоски для торгівлі та кав'ярні. Натомість він підвів комунікації, залив бетонний фундамент і, як бачимо, вже встановлює каркаси. Люди вважають, це капітальна споруда. А дозволу на її будівництво в підприємця немає.

Та і зведенню будь-яких кіосків рівняни не раді. Адже раніше саме цим шляхом люди діставалися із зупинки громадського транспорту, а також з автовокзалу до торгових центрів.

Напередодні ми спілкувалися із підприємцем Олександром Сачевчичем, який встановлює тут кіоски. Він запевнив, такий вигляд мають майданчики для тимчасових споруд і ніякого капітального будівництва тут немає. Натомість архітекторка Людмила Бондарчук вважає, навіть неозброєним оком видно, що це фундамент.

Протест ініціювали одна з фракцій депутатів міської ради. Вони помітили низку порушень під час зведення цих нібито тимчасових споруд. Зокрема, недотримання будівельних норм, неналежне оформлення правовстановлюючих документів на землю і не тільки. Роман Денисюк вважає, вирішити цю проблему можна наступним способом.

Для того, аби анулювати паспорт прив'язки і зупинити це будівництво, потрібно скликати позачергову сесію. Це вже ініціювала група депутатів. Якщо вони знайдуть підтримку й інших фракцій сесія відбудеться цього тижня і це питання зможуть розглянути.

Читайте також: Які школи Рівного не переходять на дистанційне навчання