Ще наприкінці 2020 року для покращення якості харчування учнів трьох шкіл Гощанщини придбали обладнання для харчоблоків.

Про це пишуть на сайті  7 днів. На своїй сторінці інформацію про відсітність ремонтів у харчоблоках написав екс-голова Гощанської районної адміністрації Василь Романюк (Гощанська РДА була ліквідована в зв’язку зі укрупненням районів на Рівненщині).


"Якісне сертифіковане технологічне обладнання отримали Гощанська гімназія, Гощанська ЗОШ І-ІІІ ступенів та Тучинська ЗОШ І-ІІІ ст. Обладнання було придбано на суму 574,3 тис. грн.., з них 516,9 тис. грн. – з державного бюджету та 57,4 тис. грн. – з місцевого. – йдеться в повідомленні Романюка."


Проте, як зазначає екс-очільник РДА для того, щоб оновлені кухні відповідали усім санітарно-гігієнічним вимогам, для їх встановлення необхідно було провести відповідні ремонтні роботи.


"Сьогодні на календарі 19 вересня 2021 року і я з прикрістю дізнаюся, що обладнання так і стоїть в коридорі Гощанської ЗОШ: ремонт не проведено та обладнання не встановлено. Не знаю за Тучинську ЗОШ і Гощанську гімназію (буду вдячний, якщо напишете в коментарях, яка там ситуація). – розповів Василь Романюк."

В дописі зазначається, що у чиновників відповідь буде і це – “не має коштів на ремонт!!!”. Проте, як розповів Романюк він відкрив просто оплати Гощанська селищна рада. І перше, що попало йому на очі, це платежі за послуги з висвітлення діяльності Гощанської селищної ради в друкованих засобах масової інформації (місце надання послуг – територія Гощанської громади).

"…біля 80 тис. грн. ВЖЕ ОПЛАЧЕНО для ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО “РЕДАКЦІЯ ГАЗЕТИ “РІДНИЙ КРАЙ співвласником і головним редактором якого є депутатка Гощанська селищна рада Ірина Повар (це ще не кінець року).
Чи можна за ці кошти зробити ремонт кухні? Можна!!! (Нагадаю, що вартість ремонту санвузлів для дітей молодшого віку становив 240 тис. грн.)
Невже особистий піар чиновників дорожчий за здоров’я дітей??? Чи просто ваші діти там не навчаються? – інформує Василь Романюк."

 

 
Для довідки: Гощанська ЗОШ І-ІІІ ступенів є однією з найбільших шкіл в Гощанській громаді. В цій школі навчається біля 480 дітей + інклюзія.

Читайте також: У Сарнах влаштували змагання з мініфутболу для дітей