До відкриття кол-центру у Рівненській обласній клінічній лікарні готувалися декілька місяців. Вчилися, переймали досвід столичних клінік, розробляли стратегію та алгоритми роботи. Сучасна програма дозволяє вести облік звернень, багатоканальна лінія дає можливість не пропускати виклики. Створення кол-центру – вимога часу, а його мета – поліпшення якості обслуговування пацієнтів, доступність інформації, отримання оперативної інформації, що особливо важливо під час карантину.

Створення кол-центру, кажуть у закладі, це – вимога часу, а його мета – поліпшення якості обслуговування пацієнтів, доступність інформації, отримання оперативної інформації, що особливо важливо під час карантину. 

Всі дзвінки, що надходять в КП «РОКЛ ім.Ю.Семенюка» будуть обслуговуватися координаторами кол-центру, який розташований на базі сервісного центру.

Функції кол-центру:

  • записувати на прийом до спеціалістів та діагностичні обстеження у медичну інформаційну систему;
  • надавати інформацію (графік роботи лікарів, перелік обстежень, тощо);
  • надавати підтримку пацієнтам під час організації та отриманні медичної послуги.


У свою чергу, реєстратори НЕ будуть відволікатися на дзвінки по телефону і зможуть приділити більше уваги кожному відвідувачу. Графік роботи кол-центру з 08.15 до 16 години.

Телефони  кол-центру:

0-800-335071 (безкоштовний багатоканальний з усіх операторів)
050-0335071
068-8048667

Читайте також: Коли розпочнеться дистанційне навчання у школах Рівного