Музична школа №1 переїхала в нове приміщення. Батьки забили на сполох, адже не хочуть, аби в таких умовах займалися діти. Є й старе приміщення, але його поки відремонтувати не можуть. А все, ймовірно, через конфлікт міської влади та дирекції. Школа за капітальний ремонт. Місто вважає доцільною реконструкцію. Більше про це дізнавалася Анастасія Ковальчук.

Це приміщення орендоване міською владою на два роки. Музична школа переїхала на Відінську з нового навчального року, адже їхня будівля в аварійному стані. Раніше діти навчалися на 16 липня. Батьки неодноразово влаштовували мітинги, аби відстояти це приміщення. Проте, переїхати таки довелося.

Найбільше батьки нарікають на те, що сюди незручно діставатися. Коли школа була в центрі, кажуть, було значно краще. А ще не влаштовує акустика.

А ось вчителі шукають у переїзді плюси. Радіють, що навчання поки не дистанційне і можна провиди урок в класі, за інструментом. Щодо умов, розповідають, в кожному кабінеті вони різні.

Заступниця директора школи Тетяна Ковалевич каже, переїзд насправді сприйняли болісно. Але колектив досі сподівається на повернення в попереднє приміщення. Вважають, там потрібно чим швидше провести капітальний ремонт.

А ось у міської влади інша думка щодо приміщення на 16 липня. Керівництво за капітальний ремонт, місто - за реконструкцію. Кажуть, гроші на проект є, та роботу блокує школа. Бо ж директор має виступати замовником робіт. І без нього справа далі не рухатиметься.

Тож зараз із старим приміщенням не відбувається нічого. Марина Кузмічова розповідає, будівельні роботи, які мали би відбуватися не відповідають поняттю капітальний ремонт. Вони відповідають поняттю - реконструкція. Саме тому потрібно привести у відповідність проект. На це дирекція школи не згідна, пояснила заступниця міського голови. Вочевидь, поки влада і керівництво закладу не знайдуть спільної мови, жодних робіт виконано не буде. Приміщення на Відінській орендували на 2 роки. Та от питання чи створять за цей час умови для навчання дітей у музичній школі?

Читайте також:Коли розпочнеться дистанційне навчання у школах Рівного