Зокрема, у Рафалівській громаді Вараського району. Причина - малий відсоток вакцинованих освітян.

На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рафалівської громади вирішено рекомендувати керівникам закладів освіти запровадити у навчальних закладах із рівнем вакцинації освітян менше 80% дистанційну форму навчання.

Отож, із 20 вересня Рафалівський ліцей, Рафалівський Петропавлівський ліцей і його структурні підрозділи: Суховільська початкова школа, Рафалівська початкова школа, рафалівський заклад дошкільної освіти "Сонечко", Рафалівський центр дитячої та юнацької творчості, Рафалівська дитяча музична школа переходять на онлайн-навчання. Водночас, форма навчання у Лозківській гімназії не зазнає змін - у навчальному закладі вакциновано більше 80% вчителів.

Зауважимо, що у Полицькій громаді Вараського району із 14 вересня навчальний заклад Полицька ЗЗСО-I-III ст. працює дистанційно, у зв’язку з великою кількістю хворих на COVID-19 та малим відсотком вакцинованих освітян.

До слова, нещодавно на засіданні обласної комісії ТЕБ і НС у Рівненській ОДА запропонували перейти на дистанційне навчання закладам освіти із критично низьким рівнем вакцинації. Окрім шкіл Рафалівської громади у списку на онлайн-навчання заклади таких громад: Повчанської Дубенського району; Рівненської, Корецької, Великоомелянської, Дядьковицької, Зорянської, Малинської, Шпанівської, Гощанської громад Рівненського району; Рокитнівської, Березівської, Старосільської, Вирівської громад Сарненського району.

Саме на цих територіях відсоток вакцинованих вчителів найменший. 

Нагадаємо, у Центрі вакцинації населення від COVID-19 м.Вараш є вакцини: CoronaVac, AstraZeneca та Pfizer. Центр працює щодня з 9:00-15:00 у Вараській міській публічній бібліотеці за адресою м-р Перемоги 23 (колишнє приміщення МРЕО, військкомату). Попередній запис для вакцинації відбувається у сімейного лікаря або за номером телефону (067) 678-76-32. 

Про це йдеться на сайті Враської міської ради

Читайте також: В Україні за минулу добу виявили 6624 нових випадків COVID-19