Рівненщина на порозі спалаху коронавірусної хвороби. Про це сьогодні повідомили медики. Також розповіли про заповненість реанімаційних відділень центральної лікарні Рівного та кого саме ушпиталюють. Яка наразі реальна картина перебігу епідемії ковід-19 в області та Рівному зокрема, далі розповість наш Павло Невесенко.

 Медики прогнозують черговий спалах коронавірусу на Рівненщині. Щодня з діагнознозом недуги в області ушпиталюють понад двадцять людей. Очільник обласного меддепартаменту Олег Вівсянник розповідає усі, кого доводиться розміщувати у лікарні – невакциновані. Відтак вкотре закликає громадян робити вакцинацію. Нині На Рівненщині працює 6 центрів вакцинації та 128 пунктів щеплення.

Також головний медик області прокоментував і ситуацію, про вислови медпрацівників області щодо неефективності наявної вакцини проти коронавірусу.

В інфекційному відділенні центральної міської лікарні Рівного щодня ушпиталюють 10-12 людей. . Більшість пацієнтів – люди віком від 50-ти років, розповідає завідувачка відділення Галина Масимчук. Каже наразі робити дослідження на визначення вірусу дельта у лікарні не мають можливості. Відтак загалом слідкують за клінічною картиною перебігу хвороби.

А у реанімаційному відділенні центральної лікарні міста нині перебувають четверо людей. У них важкий перебіг хвороби, розповідає старший лікар відділення анестезіології та інтенсивної терапії Андрій Огінський. У пацієнтів 80% ураження легень та усі є киснезалежними.

Виконуючий обов'язки головного лікаря медзакладу Ігор Дундюк розповідає що нині 70 відсотків працівників отримали щеплення. У відділенні реанімації, 96% вакцинованих медиків, а інфекційному - 67. Також Ігор Дундюк додає у закладі повністю готові до нової хвилі коронавірусу.

Наразі хворі на ковід 19 отримують медичну допомогу у 9-ти лікарнях «першої хвилі» Рівненщини, де підготовлено 1223 ліжка. На сьогодні завантаженість "ковідних" закладів складає майже 20%. Медики вчергове наголошують мешканцям регіону подбати про свою безпеку та зробити вакцинацію від коронавірусу.

Читайте також: На Рівненщині обговорюють модель розбудови двох лікарень