Підприємство хоче стягнути з нього 150 тисяч гривень за шкоду діловій репутації. В чому претензія заводу та яку інформацію поширював чоловік - в сюжеті Анастасії Ковальчук.

У Рівненському міському суді розглядали справу активіста, який критикує бюудівництво заводу "Кроноспан". З чоловіка хочуть стягнути 150 тисяч гривень за шкоду діловій репутації підприємства. Як пояснює сам відповідач, він відстоював позицію громади, зокрема мешканців села поблизу якого почали зводити завод.

Раніше були лише підготовчі засідання. А 15 вересня справу мали би розглянути по суті. Позивачі подали клопоптання, аби долучити до справи співвідповідача.

Олена Мартинчук розповідає, вона також була співорганізаторкою акцій проти будівнитцва кроноспану. Окрім цього, розміщувалала інформацію про "Кроноспан" на сайті.

До слова, представники "Кроноспану" на засідання не з'явилися.

Нам вдалося зустрітися із виконавчим директором "Кроноспану" наступного дня. Він розповів, що позиваються не тільки до Андрія Овсвійчука, адже загалом є троє відповідачів. На думку позивачів усі вони причентні до шкоди діловій репутації підприємства.

Шкоду своїй діловій репутації "Кроноспан" оцінює в 150 тисяч гривень. Чи виправдана така сума і чи взагалі була заподіяна якась шкода - вирішуватиме суд. До слова, наступне засідання по цій справі заплановане на 8 листопада.

Читайте також: 18 вересня у Рівному відбудеться акція протесту проти примусової вакцинації населення