Сьогодні, 15 вересня, о 15:30 Рівненський міський суд розглядатиме справу активіста з Городка Андрія Овсійчука, який критикує будівництво деревообробного заводу Кроноспану біля Рівного. Через це Кроноспан хоче стягнути 150 тисяч гривень за нібито шкоду «діловій репутації».

Суд на стадії підготовчого засідання тривав більше півтора року! Представники підприємства неодноразово не з’являлися на засідання. Екоклуб підтримує Андрія Овсійчука і вважає, що активісти не можуть бути засуджені за їхню активну позицію щодо підприємств-забрудників. Кроноспан повинен не судити активістів, а доводити громаді, що діяльність їхнього підприємства не шкодитиме довкіллю.

Такий же позов за шкоду ділової репутації інвестор подав на Екоклуб. Рівненський міський суд та апеляційний стали на сторону Кроноспану. Проте, ми звернулися до Верховного Суду, який скасував рішення рівненських судів на користь Кроноспану, вказавши на їхню необгрунтованість. Суд також вказав, що участь громадськості у вирішенні соціально-екологічних проблем - це умова розвитку демокративного суспільства та держави.  

Наші журналісти зараз знаходяться на судовому засіданні. Детальніше про цю подію дивіться на телеканалі Рівне1 у вечірніх випусках новин.

Джерело: Екоклуб.

Читайте також: На користь селищної ради на Рівненщині сплачено понад 600 тисяч гривень втрат сільськогосподарського виробництва