Законно чи незаконно. Поблизу рівненського автовокзалу продовжують підготовку до встановлення так званих тимчасових споруд. Проводять водопостачання, електрику та каналізацію. Залили бетон під кіоски. Тож закрадаються сумніви, чи справді ці споруди тимчасові. А можливо це капітальне будівництво? Більше про це дізнавалася Анастасія Ковальчук.

 Тимчасові споруди чи капітальне будівнитцво. Навпроти супермаркету, поблизу рівненського автовокзалу більше тижня кипить робота. Стару бруківку зруйнували - тепер тут будуть кіоски. Підприємець, який цим займаєтсья переконує, має дозволи і все законно.

Та ось не всі вважають такі роботи законними. Адже майданчики для тимчасових споруд більше нагадують повноцінний фундамент. Роман Денисюк пояснює, в Законі України "Про регулювання містобудівної діяльності" є чітке визначення.

Та це не єдине порушення, яке видно неозброєним оком каже Роман Денисюк. Ось ця доріжка впиратиметься в кіоск. Це помітно і на схемі розміщення так званих тимчасових споруд.

Чому проектанти цього не врахували - невідомо. Підпримець знову повторює, що місто дозвіл дало - значить роботи проводити можна.

Паспорт прив'язки видали в управлінні містобудування та архітектури. І щодо доріжки, і щодо фундаменту чіткої відповіді там ми не отримали.

В управління містобудування та архітектури підвердили, фундамент для тимчасових споруд і справді не передбачений. То як же з цим бути.

А правоохоронні органи, на відміну від головного архітектора міста, там були. В поліцію хтось анонімно поскаржився на незаконне будівництво. Ба більше, відкрито кримінальне провадження. Підприємець пішов на зустріч, надав слідчім документи, що підтверджують його діяльність.

Адвокат Юрій Клекотка вважає, на Київській триває капітальне будівництво, а не підготовка до розміщення тимчасових споруд. А ще не розуміє чому перед видачею документів не визначили правовий порядок землі. Бо ж підприємець мав би сплачувати гроші в бюджет міста.

А ще як виявилося кіоски планували розмістити прямо на газопроводі високого тиску. Це порушує правила безпеки газопостачання. Будівельники порушили охоронну зону і почали зводити споруди без погодження "Рівнегазу".

Тож тепер проект доведеться змінювати. Кіоски мали би з'явитися і з іншого боку. Проте, будівництво на газопроводі заборонено. В "Рівнегазі" пообіцяли і надалі контролювати цю ситуацію. Так само і в фракції "Голос", і в поліції, а тепер просять ще й міського голову втрутитися. Чи зміниться щось, завдяки такій кількості контролерів - побачимо. Головне, аби порушення не виявили вже після того як роботи завершать. Адже підприємець часу не гає.

Читайте також: На Рівненщині люди і далі спалюють зілля (ВІДЕО)