Вараш відсвяткував свою 48-річницю. Цьогоріч мешканці та гості міста гуляли на святкуваннях упродовж двох днів. Безліч атракцій, конкурсів та святковий концерт. Також місто зустріло делегацію гостей із закордону, інших територіальних громад Рівненщини та обласних посадовців. Як усе було - далі у сюжеті.

 Місто Вараш святкувало свій 48-й день народження. Цьогоріч мешканці та гості гуляли на яскравих мистецьких та культурних святкуваннях впродовж двох днів - 11 та 12 вересня. Безліч атракцій для найменших мешканців міста та святковий концерт не залишив байдужим нікого з містян.

Вараська територіальна громада, окрім самого міста, складається з чималої кількості сіл. Сьогодні з них приїхали народні умільці, аби показати вироби ручної роботи.

Святковий концерт аматорських та професійних колективів різних музичних напрямків також не лишив байдужими мешканців та гостей міста.

Паралельно із святкуванням міський голова Вараша та його управлінці приймали делегацію не тільки обласних чиновників та керівників інших територіальних громад, а й гостей з-за кордону. Зокрема надзвичайного та повноважного посла Словаччини Марека Шафіна та представників одної з полських гмін.

Привітав мешканців Вараша з 48-річницею і генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин. Розповів, що приїхав сюди звичайним інженером, а місто за 30-років його проживання тут, здійснило неймовірний ривок уперед.

Вараська тергромада надзвичайно важлива для нашої області. Вона є одною з не багатьох, яка сплачує реверсну дотацію до державного бюджету. Та дає чималий внесок і до обласного кошторису - розповідає голова бюджетної комісії облради - Ігор Ясенюк.

Родзинкою програми свята став фестиваль «EnergyArtFest». У рамках фестивалю – виступи зірок талант-шоу «Голос країни», відомих музичних гуртів «LATEXFAUNA», «ADAM», «ХAC», «KOZAK SYSTEM», танцювальні майстер-класи, художній воркшоп та street-art, батл брейк-дансерів, шоу паркуристів та нічна дискотека.

Читайте також: На Рівненщині готують програму для учасників заходу «Острог молодіжна столиця – 2022»