Вже завтра, 13 вересня, у Рівненській обласній філармонії виступатиме Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України. Тур одного з найвідоміших в Європі оркестрів, чия історія налічує вже понад століття, присвячений ювілею нашої держави. Географія туру — вся Україна: від Сєвєродонецька до Ужгорода, загалом — 24 концерти в усіх обласних центрах.

 “30-річчя Незалежності – гарна нагода проїхати з туром Україною, - каже Володимир Сіренко. - Ми маємо досвід великих турів і бачимо, що це гарно: це нас завжди стимулює, підносить. Наша публіка приймає дуже добре, не гірше, скажімо, за іспанську чи японську. Та й треба, щоб нас знала наша, українська публіка”.

Програма гастрольного туру різноманітна. На концерті будуть виконанні всесвітньо відомі шедеври, плюс українська музика. Ноти Симфонії до мажор Максима Березовського, твору, що був написаний у 70-х роках XVIII століття, були знайдені тільки двадцять років тому в архівах Ватикану. Нині Симфонія у репертуарі Національного симфонічного оркестру України.

Для рівнян виступатимуть:

 

  • соліст — заслужений артист України Олександр Семчук (скрипка);
  • художній керівник і головний диригент — народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Володимир Сіренко.

Читайте також: У Рівному відбулось урочисте відкриття Пластового року (ФОТО)