Керівник Рівненської обласної прокуратури повідомив про підозру адвокату, жителю міста Рівне, за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, що спричинило смерть потерпілої (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

За даними слідства 8 вересня, близько півночі, на автодорозі «Городище-Рівне-Старокостянтинів» поблизу села Немовичі водій автомобіля «NISSAN ROGUE» не вибрав безпечної швидкості, не дотримався дистанції та зіткнувся зі скутером «Honda», який рухався в попутному напрямку. Від отриманих травм водійка скутера, 35-річна жителька Немович загинула на місці пригоди, а кермувальник позашляховика намагався зникнути з місця події. Патрульні наздогнали і затримали його за кілька хвилин.

Рішенням судді Рівненського міського суду 10 вересня підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без права внесення застави. Наступні 60 діб він проведе в ІТТ міста Рівне.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУ НП України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: 17-річний житель Оржева підпалив автомобіль заробітчан з Волині