У селі Будераж, на Здолбунівщині старшокласники не ходять у школу. Бо їх туди не пускають. Заклад понизили у ступені. Школа з 11 - річки стала 9-ти річкою. Щоправда старшокласники та їхні батьки дізнались про це першого вересня. Їх попросили переходити в інші школи. З таким рішенням батьки не згодні. Хочуть аби діти довчились у рідній школі. Юрій Чорнобривець продовжить.

У селі Будераж, що на Здолбунівщині реорганізували загальноосвітню школу, але не до кінця. На словах керівництва її понизили у ступені, а от на паперах вона досі лишається школою 1-3-го ступенів. Таким чином з 11-ти річки зробили 9-ти річку. І вже починаючи з першого вересня поточного року, учнів не пускають на уроки.

Батьки свтерджують, що поперджали керівництво школи, що особові справи своїх дітей забирати не збераються, оскільки учні мають усі законні підстави, аби продовжувати навчання.

Учні, які прийшли на уроки розповідають, що їх просто не пустили до школи.

Ми хотіли запитати директора школи, як на сесії могли протягнути таке рішення, а батьків та учнів повідомити лише перед початком навчального року. Однак, директора на місці ми не застали. Натомість, журналістів не дуже тепло зустрів його заступник, який чітко дав зрозуміти, що ні на які запитання він відповідати не буде та попросив нашу знімальну групу покинути приміщення школи разом із учнями та їхніми батьками. А на додачу сказав, що зараз приїде поліція, якщо ми не підемо.

Поліція таки приїхала, але через півтори години після виклику.

Разом з патрульними приїхала очільниця відділу освіти Мізоцької ОТГ. Вона розповіла, що дітей у школу не пускають тому що школа вже реорганізована, а рішення таке було прийнято аби зекономити кошти громади. Ми запитали скільки грошей зекономили на 5-ох учнях.

Відділ освіти Мізоцької ОТГ пропонував перевести 10-ти класників в інші школи, де є 10-11 класи. Втім, батьки кажуть, що в запропоновані школи не завжди є доїзд шкільними автобусами, а в деякі наслені пункти взагалі не ходить громадський транспорт. В свою чергу начальник обласного управління освіти Петро Коржевський повідомив, що органи місцевого самоврядування самостійно приймають рішення про реорганізацію, але мають заздалегіть про це повідомити батьків учнів.

Батьки категорично не погоджуються з реорганізацією і тому подали до суду, засідання якого відбудеться 14 вересня. А до того часу учням 10-го класу, доведеться чекати рішення вдома. І не вчитись. Бо у школу їх не пускають. Дітям лишається сподіватись, що вони ще почують дзвоник на урок у рідній школі і зможуть тут довчитись. 

Читайте також: На реконструкцію рівненського летовища надійдуть ще 35 мільйонів гривень (ВІДЕО)