Реверсивного руху на Дубенській не буде. Бо це уповільнить виконання робіт. Нагадаємо, на вулицях Дубенська - Макарова облаштовують кільце. Транспорт пустили в об'їзд. Через це на вулицях міста і поблизу виникли чималі затори. Тому чиновники почали міркувати над облаштуванням реверсивного руху ділянкою, де проходять будівельні роботи. Чи станеться це - розповість Дмитро Тригубець.

Андрій Ковальчук мешкає у Тинному. Чи не щодня мусить проїжджати з десяток кілометрів, аби об'їхати ділянку, де нині облаштовують кільцевий рух. На його думку - відкриття дороги, де нині роботи, можливо і вирішило б проблему.

Облаштування кільця на перехресті вулиць Макарова-Дубенська та перекриття там руху транспорту, призвело до серйозних заторів у Рівному. Зараз чиновники та управлінці активно шукають шляхи розвантаження міста від транспорту: одне з рішень - запустити реверсний рух в районі кільця, на вулиці Дубенській.

І хоча за кілька днів запустити реверсивний рух не вийшло, за таку ініціативу виступають і деякі водії, зокрема гості з інших областей, чимало з них хапаються за голову, кажуть навіть і не знали що тут облаштовують кільцевий рух, ба більше, не знають і шляхів для об'їзду.

Як в поліції так і в профільних управліннях кажуть, що така можливість є. Однак вона потребує закінчення робіт з реконструкції та перенесення комунікацій "Рівнеобленерго" та водогонів. З останніми, виникли чималі проблеми, довелось навіть внести зміни у проєкт. За словами головного інженера Рівнеоблводоканалу - закінчать роботи наступного тижня, адже через негоду, у місцях де потрібно проводити зварювання зараз чимало грунтових вод.

Однак навіть через трохи більше ніж тиждень часу, за умови завершення усіх робіт з підземними комунікаціями. Для відкриття реверсного руху вулицею Дубенською є ще одна перепона. Це може суттєво уповільнити процес будівництва. В управлінні капітального будівництва кажуть - для того аби встигнути в обумовлені раніше терміни, а це 3 місяці, фірмі-підряднику необхідна уся площа, на якій проводяться роботи з будівництва.

Тож чи відкриють одну смугу для реверсивного руху на ділянці, де нині будівництво наразі невідомо. За словами Володимира Ляшука, проєктом він не передбачений. Однак відкрити дорогу для автівок, можна буде після повного вкладання асфальтного покриття, паралельно дороблюючи бордюри та освітлення, не збільшуючи тим самим термін виконання робіт.

 Читайте також: У Рівному люди скаржаться на бездіяльність управляючої компанії (ФОТО)