В Рівненській обласній раді прокоментували звільнення головного лікаря Діагностичного центру Рівного. Нагадаємо, відповідне розпорядження підписав перший заступник керівника області Сергій Свисталюк ще 3 вересня. Зробити це рекомендувала комісія, яка проводила службове розслідування два місяці у діагностичному центрі. Усе через заборгованість по заробітній платі, яка на сьогоднішній день становить 6 мільйонів гривень. Сам Роман Шустик вважає звільнення політичним, через його приналежність до конкурентної партії керівників області. Що кажуть обидві сторони конфлікту далі розповість Павло Невесенко.

 П'ятниця третє вересня. Екскерівник Рівненського діагностичного центру Роман Шустик з соцмереж дізнається про своє звільнення. Збирає брифінг для журналістів та повідомляє, що став жертвою політичних ігор, а саме перерозподілом впливу в обласній раді між фракціями ЄС, Радикальної партії та слуга народу, членом якої він являється.

Сьогодні ж перший заступник голови Рівненської облради Сергій Свисталюк у телефонній розмові нам повідомив, що звільнення романа Шустика є виправданим. Відповідні рекомендації надала комісія, яка проводила службове розслідування. Борг по заробітній платі станом на вересень складає 6 мільйонів гривен. І Роман Шустик, як керівник не зробив жодних кроків, аби покращити ситуацію.

Натомість Роман Шустик розповідає він знав, ще у червні про можливу затримку зарплати і повідомляв про це керівництво області. При чому у закладі уже почали погашувати заборгованість.

Сергій Свисталюк у свою чергу на закиди Романа Шустика, що його звільнення є політичним відповідає наступне.

Роман Шустик своє звільнення оскаржуватиме у суді. Нині ж тимчасово виконує обов'язки головного лікаря заступник Романа Шустика Мирослав Решота. Натомість в кулуарах говорять що наступним кроком рівненської обласної ради може стати призначення керівником діагностичного центру Юрія Білика, що представляє Радикальну партію в облраді.

Читайте також: У Рівному жінка, яка стала жертвою двох жорстоких братів-близнюків публічно розповіла про пережите