Громада Вараша першою на Рівненщині отримає субвенцію з держбюджету на виготовлення комплексного плану просторового розвитку власної території.Це новий вид містобудівної документації, який передбачає відкритість і прозорість проєктних рішень. Він покликаний допомогти громадам ефективно використовувати ресурси та розвиватися.

Із переліку поданих проектних заявок, Вараська ТГ найкраще відповідала усім необхідним вимогам. Тому ця громада першою у Рівненської області отримає з держбюджету 2 мільйона 300 тисяч гривень на створення плану просторового розвитку. Громади і надалі зможуть претендувати на державні кошти.

Такий комплексний план дозволить поєднати містобудівну та землевпорядну документацію.

«Схема просторового планування буде відображати план стратегічного розвитку громади та враховувати всі стратегічні документи громади. У перспективі, це сприятиме ефективній реалізації внутрішнього потенціалу громади, визначенню пріоритетів управління територіями і формуванню просторового розвитку. Як результат - залучення інвестицій та покращення рівня якості життя населення»,

- розповів заступник директора департаменту з питань будівництва та архітектури ОДА, начальник управління містобудування та архітектури, головний архітектор області Михайло Гоцур.

Нагадаємо, відповідно до Угоди про фінансову підтримку між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку у рамках Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» протягом 2021-2024 років заплановано розробити 600 комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської облдержадміністрації

Читайте також: "Ситуація плачевна" - перший заступник Рівненської ОДА про рівень вакцинації освітян