Сьомого вересня Рівненська дитяча музична школа №1 імені Миколи Лисенка, переїжджає до нового приміщення. Воно знаходиться на вулиці Відінській. Батьки таким змінам не раді, кажуть воно далеко, та й умови там не кращі. З подробицями Дмитро Тригубець.

Рівненська дитяча музична школа №1 імені Миколи Лисенка працює у дещо незвичному для себе режимі. Наразі тут навчається близько 9-ти сотень учнів. І лише половина з них має можливість навчатись очно, решта у дистанційному форматі. А на наступному тижні - мінятимуться.

Ситуація може змінитись вже опісля переїзду. Тимчасове приміщення для занять знайшли на вулиці Відінській ще восени. Проте як батьки, так і викладацький склад такому рішенню не раді.

У самому другому корпусі провели незначні ремонті роботи. Освоїли частину раніше виділених коштів. Встановили стяжки, аби тріщини у стінах не збільшувались у розмірах. Зараз саме приміщення більше схоже на склад. Усі меблі та музичні інструменти вже завтра перевезуть до нового приміщення, де дітки будуть тимчасово займатись на період капітального ремонту.

А от замість капітального ремонту корпусу, який тріщить "по швах", проведуть реконструкцію. Саме через це ще тиждень тому тут біля школи збирались мітингарі, на їх думку це загрожує тим, що будівлю можуть просто знести і на її місці побудувати щось інше. Й невідомо, чи буде там місце музичній школі.

В будь-якому разі вже від завтра почнуть перевозити усі меблі та інструменти, а вже незабаром у новому приміщенні на Відінській 39, зможе початись і повноцінний навчальний процес.

Читайте також: У школах Рівненщини виявили коронавірус