У Рівному біля міського суду трапилась бійка між екс-депутатом Рівнеради та активістами, які вимагали справедливого покарання Ярославу Гранітному. Останнього звинувачують у державній зраді. Що стало причиною розбірок, та як проходять судові засідання по справі Гранітного - далі у сюжеті.

Біля міського суду Рівного сьогодні було гаряче. Воно й не дивно, адже тут розглядали справу Ярослава Гранітного. У кареті швидкої опинився - Юрій Сухий, екс-депутат Рівненської міської ради. За словами очевидців, той підійшов до мітингарів та почав викрикувати в їх адресу нецензурну лайку. Відповідь незабарилась.

Сутичка трапилась навпроти суду. Біля входу у підземний перехід. Вже по приїзду нашої знімальної групи - постраждалого повезли до лікарні. Йому ніби-то не сподобались надписи на плакатах, з якими тут мітингували активісти. Останні вимагали справедливого покарання Ярославу Гранітному, його звинувачують у сепаратизмі та дерпжавній зраді.

Звинувачення у державній зраді грунтуються на показах свідків та знайдених плакатах з сепаратистським змістом, під час акції протесту біля стін ОДА, ще у 2017 році. Чоловік, який нині на лаві підсудних - тоді серед організаторів. Мітингарі вимагали легалізації Бурштину, а пізніше і перевиборів президента. Проте сам Ярослав каже, що плакатів саме з сепаратистським змістом навіть не бачив та вважає що його підставили.

Нагадаємо, майже 2 роки чоловік просидів у СІЗО, пізніше був під цілодобовим домашнім арештом. А вже під час сьогоднішнього судового засідання запобіжний захід, у вигляді нічного домашнього арешту Ярославу Гранітному продовжили.

Відтак, з 17 години вечора і до 7 години ранку обвинуваченому буде заборонено покидати місце проживання. Якщо вину чоловіка у розпалюванні сепаратистських настроїв доведуть, санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років ув'язнення.

Читайте також: У Рівному горіла маршрутка