Рівне долучилось до Всеукраїнського Маршу за права тварин. Учасники зібрались о 12 годині біля Покровського собору і вирушили колоною до Майдану Незалежності.

Це не перший Марш за права тварин у Рівному. Учасники хочуть привернути увагу містян до проблеми кількості безпритульних тварин міста Рівне та Квасилів. Мають і певні вимоги, бо перконують, наша громада позбавлена елементарних інструментів які вже існують в інших містах України:

  • тварини і сміття в одній площині, адже займається цим питанням КАТП 1728, яке вивозить сміття по місту. В інших обласних центрах цим займаються Комунальні Підприємства по тваринам.
  • відсутня система відлову - не має ловця, якісного обладнання, транспорту, не здійснюється щорічний підрахунок тварин. Ми навіть не знаємо, яка кількість тварин живе у місті та яка кількість тварин є у власників, бо відсутня Реєстрація тварин.
  • єдині, хто не має якісного центру для вирішення питань із тваринами, проєкт будівництва не скоригований, відповідно не має ні фінансування, ні жодних дій, щодо покращення умов утримання та допомоги тваринам та громаді.
  • не розбудовується інфраструктура для тварин - вигульні майданчики та інші елементи для якості життя людей та тварин у громаді. Це призводить до постійних конфліктів і жорстокості.
  • кількість стерилізації безпритульних тварин така мізерна, що взяти під контроль цю чисельність - неможливо.
  • відсутність професійної роботи зі сторони органів влади та відповідно якісної команди фахівців.

Читайте також: Рівнян запрошують на безкоштовні майстер-класи до центрального парку