У Рівному може з'явитись нове комунальне підприємство, яке буде займатись очистка та благоустроєм водних об'єктів у місті. Адже останні проведені аналізи якості поверхневих вод невтішні. Тому необхідно створити суб'єкт, який зміг би виправити ситуацію. Скільки буде коштувати його створення, та в яку ціну може обійтись місту очистка водойм - далі у сюжеті.

Напевно жодна із політичних партій, яка йшла на вибори до Рівнеради підкреслювала важливість вирішення проблеми із забрудненістю Басового Кута та інших водойм у місті. Проєктні роботи, а також першочергові кроки в рамках дослідження науковцями університету водного господарства та природокористування - сьогодні представили під час чергового круглого столу.

Високий вміст нітратів, нітритів, фосфатів і не тільки. Результати досліджень та оцінки якості поверхневих вод невтішні. На думку присутніх на обговоренні депутатів, зокрема Миколи Бляшина - необхідно створити нове комунальне підприємство, яке б відповідало за реалізацію усіх кроків з виправлення ситуації.

"ПЛЕСО" - саме таку назву матиме структура в разі її створення. Ціна питання - близько 700 тисяч гривень з бюджету міста. Проєкт щодо проведення заходів з приведення до норми санітарного стану водойм передбачає проведення робіт у 5 етапів. Загальна їх вартість складе близько 47-ми мільйонів гривень. Зокрема, за словами депутата, Басів Кут навіть не внесений до кадастрової карти.

Ті, хто не розділяють ідеї створення нового комунального підприємства, стверджують що куди раціональнішим рішенням було б створити структурний підрозділ уже в існуючому - Тресті Зеленого Господарства, адже сфера його діяльності перетинається з реалізацією заходів щодо очистки озера. За словами доцента профільної кафедри НУВГП, на папері комплекс необхідних заходів уже готовий - далі справа за депутатами.

А на самі роботи, в 2021 році коштів не виділено. Однак ситуація може змінитись уже на найближчих сесійних засіданнях. Зокрема і те, чи буде створене "ПЛЕСО", нове комунальне підприємство, яке стане суб'єктом, відповідальним за водні об'єкти у місті.

Читайте також: СБУ на Рівненщині розкрила корупційну схему розмитнення автомобілів (ВІДЕО)