Новий політичний сезон на Рівненщині може розпочатись з перевороту. Мова йде про боротьбу за крісло голови обласної ради. Сергій Кондрачук, якого вибрали на дану посаду ще в грудні минулого року такі розмови не заперечує. Кому вигідний "переформат" більшості у обласній раді, та за ким буде останнє слово дізнавався Дмитро Тригубець.

 З початком осені, на Рівненщину чекає і новий гостросюжетний політичний сезон. У попередніх серіях: позов "Слуги народу" до суду з наміром переобрати голову обласної ради та перших заступників, далі - епопея з звільненням Віталія Коваля з поста голови ОДА та недовірою Сергію Кондрачуку. Коли потрібно було вирішити важливі бюджетні та кадрові питання, справа доходила навіть до бійки.

А вже у новому сезоні політичні баталії можуть знайти своє логічне продовження. Під прицілом - крісло голови Рівненської обласної ради.

Вічних союзників не існує, як і вічних домовленостей. Наразі коаліція у Рівненській обласній раді, навколо найбільшої фракції, а це "Європейська солідарність" дає змогу мати у своєму активі 35 голосів у президії. Однак ситуація може змінитись. Не так давно цю політичну силу усунули від процесу прийняття рішень у одній із найбільш багатих громад нашої області. Йде мова про Костопілську міську раду - там висловили недовіру секретарю Давиду Дідуху та переформатували більшість.

Тоді на засідання прийшли агресивно налаштовані молодики, які намагались зірвати сесію і висловлення недовіри. Якщо такий градус напруги супроводжував пленарне засідання у Костополі, то як буде відбуватись переворот на рівні області уявити важко. За словами голови бюджетної комісії, та голови фракції "За майбутнє", його політ. сила має на меті зберегти конструктив та той розклад сил, який зараз є в регіоні. Адже фактично його партія третя за кількістю депутатів в раді - тому фактично має визначальний вплив на розвиток подій.

В переформаті зацікавлені ті, без кого можуть і обійтись в процесі прийняття дійсно впливових та важливих рішень. Наявність 35-ти голосів у залі, лишає "Слугу Народу" у меншості саме тому, от уже від грудня минулого року ми можемо спостерігати як сильно змінюються сценарії політичного переворту. Спочатку через суд, потім висловлення недовіри. Далі - і ще цікавіше. За інформацією одного з анонімних телеграм каналів - ймовірна нова кандидатура на пост голови облради вже є. І це Олександр Данильчук, він уже займав цей пост у минулому.

У коментарі нашому телеканалу Сергій Кондрачук зазначив що витрачати час на політичну боротьбу за своє крісло не буде. Каже, попереду більш важливі завдання - як от старт публічних бюджетних слухань, які будуть проводитись по кожному комунальному закладу окремо. Стартують вони, за словами голови облради вже наступного тижня. Що стосується політичного переворту, ті кому він може бути найбільш корисним та цікавим, а йде мова про президентську політичну силу - на зв'язок з нашою телекомпанією впродовж дня так і не вийшли.

 Читайте також: Микола Синюк поповнив паралімпійську скарбницю Рівненщини сріблом