Продати з аукціону, здати в оренду за вигідною ціною чи взагалі облаштувати художній музей. Саме такі плани на "Народний дім" у Рівному, має міський голова Олександр Третяк. Останні договори оренди спливають уже цьогоріч у листопаді, далі - на виселення. Орендарі з цим не згодні. Вже завтра, люди будуть збиратись аби обговорити проблему, запросили і мера міста. Хто орендує приміщення та як воно опинилось у численних боргах - далі у сюжеті.

 З речами і на вихід. Нові договори, щодо оренди приміщень у "Народному домі" на вулиці Симона Петлюри укладені не будуть. А останній закінчується вже у листопаді. Серед орендарів - осередки громадських організацій та політичних партій. Останніх тут вдосталь, навіть тих про які громадськість вже давно забула.

За партії чоловік говорити не береться, а от громадські організації особливо вразливі - адже вони не є прибутковими і знайти нове місце для створення осередку - вкрай важко. До прикладу "Сотня Майдану" - це одна з них, ба більше за словами її членів, вони регулярно сплачують близько 10 тисяч гривень оренди щомісячно. А за весь період сума вже сягнула чверті мільйону.

Саме ж приміщення вкрай занедбане. І хоча тут встановили нові вікна та відремонтували дах - проблем від цього не поменшало. На стінах можна помітити грибок, деякі із дверей тримаються на одній петлі а левова частина "Народного дому" взагалі відключена від електропостачання через борги.

З-поміж усього іншого тут орендують приміщення спілки письменників та журналістів, просвітні та молодіжні організації. Деякі з них переїхали, як от "Пласт", інші ж - просто не функціонують.

Після закінчення термінів дії останніх договорів оренди, за словами Олександра Третяка, приміщення відремонтують. А далі - кілька сценаріїв розвитку подій.

У мера міста є і третій варіант - продати приміщення з аукціону. Звісно, якщо так і зробити, місто отримає мільйони до міського бюджету. Однак що в такому разі буде там облаштовано - питання цікаве. Незважаючи на це, будь-які варіанти розвитку подій, зазначені мером, орендарів не влаштовує - тому вже завтра, 2 вересня представники громадських організацій та усіх зацікавлених долею "Народного дому" людей - зберуться аби обговорити своє майбутнє. Чекають і на міського голову Рівного, аби запитати чому вони, які платять за оренду тисячі гривень опинились у такому ж становищі як і представники політичних партій, які платять за оренду копійки.

 Читайте також: Підвал однієї із Рівненських багатоповерхівок затоплює вода: мешканці будинку в розпачі (ВІДЕО)