У селі Перекалля Зарічненської ТГ учні початкової школи навчатимуться у стінах сільської ради. Оскільки, 27 липня у 2 корпус закладу, де навчалися діти влучила блискавка, яка спричинила загоряння будівлі. Вогонь повністю знищив дах та покрівлю школи.

Станом на 1 вересня громада спромоглася лише прибрати згарище та накрити стіни плівкою. Аби хоч якось захистити будівлю від дощу до початку ремонтних робіт.

Для того щоб повністю відремонтувати школу потрібно 3,5 млн. гривень. Таких коштів у громади немає, тому вони очікують допомоги з обласного бюджету. І сподіваються, що до початку зими школу таки відбудують.

А діти тим часом навчатимуться у сільській раді. Оскільки в інший навчальний заклад батьки дітей, які навчаються у початкових класах, не захотіли відправляти малечу. Хоча б через те, що найближчий навчальний заклад знаходиться за 7 кілометрів від них. Що створює певні незручності для батьків та їх дітей.

До слова, свято 1 вересня для усіх дітей відбулося на території школи. Адже 1 корпус приміщення вогонь не пошкодив. І діти 5-11 класів навчаються за партами, як і раніше.

 

 

 

Читайте також: 1 вересня у Вараському районі стартував велозаїзд до Білого озера