Рівненщина на сьогодні подолала поріг у 55% вакцинованих освітян. Це з урахуванням тих, хто отримав і одну, і вже дві дози.

Рівень захворювання на коронавірус зростає, і в Україні, і в нашій області. На сьогодні майже 25 тисяч працівників закладів освіти отримали щеплення від коронавірусу. 

Навчальний процес на Рівненщині розпочався у звичному режимі, а чи і далі так триватиме, залежить від кожного. Від свідомого ставлення до свого здоров’я та дотримання рекомендацій МОЗ кожним педагогом, учнями та їх батьками.

До слова, за інформацією МОЗ, щеплення від COVID-19 отримали 90% працівників сфери освіти в Італії та США. У Польщі та Франції таких педагогів понад 80%, а у Греції – майже 75%. Вакцинація освітян у будь-якій країні є основною передумовою для повернення до недистанційного навчання та живого спілкування.

Нагадаємо, в Україні у разі виходу області з «зеленого» рівня епідемічної безпеки будуть відкритими для відвідування лише ті заклади освіти, в яких щонайменше 80% персоналу будуть повністю вакциновані. 

Читайте також: Коли і скільки відпочиватимуть рівненські школярі