На Рівненщині тривають заходи у напрямку покращення мобільного зв’язку. Лише за останніх два роки мобільні оператори розширили мережу базових станцій на понад 700 одиниць. Також оператори працюють в напрямку вдосконалення зв’язку на міжнародних автошляхах.

 Про це йшлося під час зустрічі заступника голови Рівненської облдержадміністрації ОДА Ігоря Тимошенка із представниками Рівненського обласного відділу Українського державного центру радіочастот та мобільних операторів.

Нині активно ведуться роботи вздовж «Варшавської» траси. До кінця року буде покрита ділянка біля населеного пункту Страшеве, а у 2022 році з'єднання буде вздовж усієї траси. Тривають роботи і щодо покращення зв'язку на трасі Київ-Чоп та біля Здолбунівської об’їзної.

Важливо, аби «білі плями» мобільного зв’язку поступово зникали з мапи Рівненщини. Тому під час зустрічі обговорили конкретні кроки для розширення покриття мобільним зв’язком та інтернетом якомога більшої території області.

Нині на Рівненщині тривають активні роботи щодо покращення мобільного та інтернет-зв’язку.

Продовжується розбудова мережі базових станцій мобільними операторами. Так, відповідно до ліцензійних зобов’язань до кінця року доступ до 4G має бути забезпечений для 60% населення України, а до кінця 2022 року – для 90% громадян. Окрім того, в рамках проекту Міністерства цифрової трансформації до кінця 2021 року доступ до швидкісного інтернету вперше отримать громадяни майже 100 сіл Рівненської області.

Про це повідомляє прес - служба Рівненської облдержадміністрації

Читайте також: Коронавірус на Рівненщині: за добу захворіло 65 людей, помер молодий чоловік