Джерело: Рівненська облдержадміністрація
Захід провели напередодні Дня пам’яті захисників, який відзначатимуть 29 серпня.

Як розповів заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг, забіг - це не просто акція, це місія, яка покликана вшанувати пам’ять героїв.

«Перший патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» організував батько загиблого героя у Києві. Відтоді такі важливі спортивні заходи почали влаштовувати у інших містах України. Сьогодні у Рівному цей забіг стартував вперше. У кожного учасника є символічний нагрудний знак із іменем героя, який загинув за Україну», - розповів Сергій Гемберг, який долучився до патріотичного заходу.

Так, серед учасників забігу - ветерани війни, військові підрозділів ЗСУ, НГУ, МВС, ветеранських та волонтерських громадських об’єднань Рівненщини. Загалом долучилось 150 рівнян.

Вони бігли на різні дистанції: 2 км, 5 км, 10 км.

Спортсмени долали такий маршрут: вул. Кавказька – вул. Набережна – Проспект Миру до вул. Міцкевича та у зворотньому напрямку. Сьогодні захід проходить одночасно й у інших містах України.

«Метою забігу є вшанування пам’яті загиблих воїнів АТО, висловлення подяки військовослужбовцям та їхнім сім’ям за внесок у збереження територіальної цілісності України», - зазначив начальник управління молодіжної політики та спорту Віталій Ліпський.

Читайте також: У Рівному перекриють рух транспорту