За процесуального керівництва Здолбунівської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, легалізації (відмивання) доходів одержаних злочинним шляхом, вчинені групою осіб та за фактом незаконного зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів.

За даними слідства, 2 суб’єкти господарювання, за відсутності спеціального дозволу на користування надрами з 2017 року і донині здійснювали незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення – базальту, на родовищі, що знаходиться на території Головинської сільської ради Рівненського (колишнього Костопільського) району Рівненської області.

Слідчими, за участі спеціалістів, геодезистів та екологів проведено ряд санкціонованих обшуків на родовищі та за місцем проживання осіб, імовірно причетних до вчинення вищевказаних кримінальних правопорушень.

Вилучено 4 одиниці спецтехніки, 3 вантажні автівки, грошові кошти в сумі понад 24 тис. дол. США, 27 тис. грн., 200 Євро, предмет ззовні схожий на бойову гранату та понад 350 патронів до стрілецької зброї. Крім того, вилучено документацію та чорнові записи. За даними слідства внаслідок протиправної діяльності підприємці отримали понад 70 млн гривень прибутку.

Під час слідчих дій взято зразки базальту. Після проведення необхідних експертиз буде встановлено суму шкоди, заподіяної державі незаконним видобутком породи.

Слідчі дії тривають, встановлюється коло осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень. Вирішується питання про накладення арешту на вказане майно.

Досудове розслідування проводять слідчі відділення поліції №6 (м. Здолбунів) Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління Служби безпеки України в Рівненській області.

 

Санкція статтей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

За інформацією Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також: Піротехніки Рівненщини з початку року знищили понад півтори тисячі боєприпасів