Із Греції повернулися українські пожежники. Серед них є рівняни. Там вогнеборці працювали 10 днів, аби врятувати людей і природу від лиха. Більше про небезпечне відрядження ДСНС-иків - у наступному сюжеті.

Рівненські рятувальники повернулися із Греції. Там, нагадаємо, більше тижня тривали масштабні лісові пожежі, з якими місцеві пожежники не могли впоратися. Відтак, український Уряд ухвалив рішення - відправити загін ДСНС в Грецію. Серед них було 10 рівненських пожежників. Дмитро Опольський каже, найважче було в перший день, як тільки приїхали.

Дмитро Опольський розповідає, бігати горами доводилося по 15-20 кілометрів. Проте, спочатку ліквідовували загорання небезпечні для цивільних. Адже попри пожежі там було чимало туристів і місцевих мешканців. До слова, серед рівненських рятувальників був і Тарас Процишин. Він відправився у це десятиденне відрядження без жодних сумнівів. Адже, пояснює, до подібного був готовий.

Спільними зусиллями українські пожежники врятували 2 населених пункти, кілька десятків будівель, господарства, сади і тварин. Окрім них, допомагали врятувати Грецію рятувальники із двадцяти п'яти країн світу. З іноземними колегами, кажуть рівненські вогнеборці, вдавалося непогано комунікувати. Зокрема, з сербами, румунамими та поляками. Кажуть, такий досвід неоціненний, то ж якби така необхідність була, без жодних сумнівів, поїхали б ще.

Читайте також: "Лісу більше немає": відомий блогер розповів про наслідки нелегального видобутку бурштину на Сарненщині (ВІДЕО)