Злочини проти громадських діячів та депутатів, а також новий директор Рівненського аеропорту. Про це і не тільки говорили на сьогоднішній сесії Рівненської обласної ради. Трохи більше чотирьох годин знадобилося депутатам, аби розглянути 60 питань порядку денного, затвердити керівників комунальних закладів та вирішити кількадесят господарських питань. Обговорення та суперечки виникли лише з одиничних питань. Яких - далі у сюжеті Яни Євтушок.

Шоста сесія Рівненської обласної ради розпочалась. Обранці розглядають шістдесят питань. Присутні 56 депутатів. Напередодні Дня Незалежності засідання розпочинали з привітань.

Останнім часом на території Рівненщини почастішали випадки злочинів проти громадських діячів, журналістів та депутатів місцевих рад. У зв'язку із цим обласні обранці вимагали активізувати розслідування щодо вищезазначеного. Заради цього, на сесію завітав навіть керівник поліції області.

Олексій Камишанський наголосив за поточний рік скоєно вже 48 таких злочинів.

Відтак, на засіданні сесії звернення Рівненської обласної ради підтримали 55 депутатів. Після чого, в залі назріло й інше наболіле питання. А саме: хто очолить «Міжнародний аеропорт Рівне». Конкуренція існувала між трьома кандидатами. Першим виступив екс-директор Ігор Насенюк, роботу якого в негативному контексті проаналізував голова облради.

Другим виступив кандидат Кирил Новіков.

Втім, окрім загально сказаних фраз нічого нового депутатам кандидат не розповів. Тож у висновку, «Міжнародний аеропорт Рівне» очолить Олександр Якубець. За його кандидатуру проголосувало 33 депутати. Відповідно до рішення, голова обласної ради Сергій Кондрачук має підписати з ним контракт на 3 роки. Рішення обласної ради набуде чинності після погодження Державною авіаційною службою України.

Конфлікт між обранцями спричинило 33 питання порядку денного. А саме - приватизація нежитлового приміщення, що є спільною власністю територіальних громад, сіл, селищ та міст області, обліковується на балансі Рівненського обласного протипухлинного центру.

Врешті решт, депутати обласної ради не підтримали розгляд даного питання та зняли його з порядку денного. Аби спільно виїхати на місце та нарешті прийняти рішення. 

Читайте також: Працівників скорочують, що буде з пацієнтами: в Острозі оптимізовують психлікарню (ВІДЕО)