Сьогодні у Рівному стартувала перша навчальна сесія для «цифрових» тренерів. Невдовзі вони будуть проводити безкоштовні воркшопи для людей у громадах і пояснюватимуть, як користуватися онлайн-послугами.

Це відбувається у рамках пілотного проєкту «Цифра в кишені». Його реалізовують у Володимирецькій, Гощанській, Здолбунівській, Дубенській та Сарненській громадах.

Тим часом роль тренерів виконуватимуть працівники місцевих бібліотек. Адже вони вже мають досвід консультування мешканців у питаннях цифрової грамотності. А зараз проходять підготовку, щоб глибше вивчити теми, які найбільше цікавлять місцевих мешканців. До слова, це запис до лікаря онлайн, оплата комунальних послуг через інтернет, купівля квитків у такому ж режимі, сервіси відеотелефонії, державні послуги через портал «Дія». Підготовка тренерів відбуватиметься на базі Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

«Проєкт складається з декількох етапів. Спочатку ми провели опитування серед мешканців громад щодо того, які ж «цифрові» теми для них є найактуальнішими. Тепер розпочалася підготовка тренерів із цих питань. А після цього буде стартувати безкоштовне навчання у 5 пілотних громадах. Взяти у ньому участь зможуть всі бажаючі, - пояснила заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванна Смачило. – Власне, мета освітнього проекту «Цифра в кишені» - спростити життя мешканцям громад. Адже зараз багато послуг, у тому числі державних, надаються онлайн. І дуже важливо, щоб люди знали, як їх отримати. Насправді це дозволить зекономити час та гроші».

Читайте також: На Рівненщині 6 об’єктів держмайна виставили для продажу на аукціон