Фото ілюстративне
З 1 вересня медзаклади області повинні перейти на е-лікарняні. Завдяки такому нововведенню пацієнтам не доведеться зайвий раз ходити по лікарських кабінетах, вистоювати в чергах і нести на роботу паперовий листок непрацездатності. Тим часом роботодавці бачитимуть необхідну інформацію в особистому електронному кабінеті страхувальника. Усе відбуватиметься автоматично, в цифровому форматі.

Тим часом на Рівненщині з 110 медзакладів до цієї системи підключені лише 47. Разом із тим працювати з електронними лікарняними доведеться всім лікарям області. Тому з наступного тижня для них планують влаштувати навчання.

«Цифровізація медицини триває. Власне, перехід на електронні лікарняні зробить процес їх видачі більш прозорим та зручним і для пацієнтів, і для роботодавців, - прокоментувала заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванна Смачило. - Разом із тим, на сьогодні до цієї системи підключені менше половини медзакладів області. І, зрештою, це негативно позначається на пацієнтах. Адже вони не зможуть отримати послугу. І річ не тільки в незручностях, можливості маніпуляцій, витраті часу. Просто настане один день, коли медзаклади взагалі не зможуть видавати паперові лікарняні. І що в такій ситуації робити людям? Тому закликаю головних лікарів не чекати критичного моменту, а підключатися до системи і починати працювати з електронними лікарняними. У свою чергу, ми допоможемо з навчанням лікарів».

Читайте також: Відсьогодні у Рівному розпочав роботу ще один Центр вакцинації проти COVID-19