У "Слузі народу" забрали позовну заяву до Рівненської обласної ради. Нагадаємо, Юрій Ліпський подав до суду на Сергія Кондрачука, адже вважав, що останній порушив регламент під час сесії, у грудні минулого року. Чому забрав заяву після декількох судових засідань, знає Павло Невесенко.

Перше пленарне засідання сесії Рівненської обласної ради від 2 грудня 2020 року. Депутати отримують значки та посвідчення. Всього тоді зареєструвалось 62 депутати з 64. Саме тоджі мали б проголосувати за кадрові рішення, основним з яких була посада голови облради.

Втім після перерви повернулися не усі депутати. З зареєстрованих 62, з'вилось 35. Покинули залу й не голосували представники фракції "Слуга народу", "Сила і честь" та "Батьківщина". Натомість серед присутніх депутати Європейської солідарності, Свободи, радикальної партії та за Майбутнє.

На той час головуючий сесією Микола Драганчук заявив, що через відсутність багатьох депутатів він не вважає продовження сесії правомірним. Пояснює усе це регламентом.

Але Сергій Кондрачук наголосив, що необхідний кворум є.

Потому присутні депутати, які створили коаліцію з 4 фракції обрали сергія Кондрачука головою обласної ради та прийняли інші кадрові рішення. Пізніше Юрій Ліпський подав позов до Рівненського адмінсуду. Відповідач Рівненська облрада, а третя Сторона Сергій Кондрачук. Тоді представник Слуги народу, зауважив, що мета позову – вказати на те, що роботу новий голова ради почав неправильно. Додавав, якщо суд не вдасться виграти на місцевому рівні – піде аж до Верховного. І аж до цьогог часу відбулося декілька судових засідань. При цьому на сесії продовжували ходити ті політичні сили, що влаштували демарш на першому засіданні. А цього понеділка стало відомо, що Юрій Ліпський забрав позовну заяву. Ми звернулися за коментарем до голови Рівненської облради Сергія Кондрачука, аби він прокоментував дану ситуацію. Очільник області розповіву, що такий перебіг подій для нього несподіванкою не став.

Що ж до можливих причин відкликання позову представником свого політичного опонента то Сергій Кондрачук наголосив, це треба запитувати у Юрія Ліпського.

Ми намагалися записати коментар у Юрія Ліпського, аби той повідомив, що ж стало причиною забрання ним позову. Через його постійну зайнятість, або й можливо інші причини зробити нам цього не вдалося. Натомість нашим колегам з сайту Суспільне Рівне, Юрій Ліпський повідомив, вирішив забрати позовну заяву, адже економіка та життя регіону важливіші.

Тому ж суспільному Юрій Ліпський додав, що відповідачі постійно намагалися затягнути справу.

Весна прийде саджати будемо - цей лозунг відомий кожному українцю. Навколо позову представників "Слуги народу" на Рівненщині до Рівненської обласної ради були чимало шуму та різних закулісних інтриг. Дехто вважає, що це було протистояння виключно двох партій ЄС та Слуги народу. Позов останніми був поданий лише через те, що депутати не хотіли зробити очільником області їхнього представника. Та й Київському керівництву варто було показати, що політсила працює на місцях. І за більш як півроку забрати позов, як ні в чому не бувало. Хоча на початках говорилося, що дійдуть і до Верховного суду в разі потреби. Не доводити справу до кінця - у цій ситації, саме цим принципом скористалися представники президентської фракції в облраді. Набагато лекше розвісити білборди по місту з привітанням дня незалежності України, з уже кепкують у соцмережах.

Читайте також: Рівненщина долучилася до всеукраїнського марафону "Наша незалежність"