У Гощанській громаді люди бояться пити воду із колодязів. На полях, поблизу одного села, підприємство залишило добриво невідомого походження. Селяни бояться, що в грунт потрапили токсини і тепер вода небезпечна. Тему вивчала Анастасія Ковальчук.

На перший погляд звичайна купа гною неабияк налякала мешканців села Мощони, Гощанської громади. Добрива привезли з агропромислового підприємства "Вісла". Залишили їх на орендованій в селян землі. Одразу поблизу їх будинків.

Люди обурені, бо не знають вмісту цих добрив. А ще їх не попередили. Тож селяни звернулися і до екологів, і до поліції, і до місцевої влади. Кажуть, все марно. Вперше добрива помітили тиждень тому трохи далі від будинків. А нині їх викинули поблизу житлової зони.

Від діяльності підприємств пані Марія страждає постійно. Пояснює, що поля біля її будинку постійно обробляють хімікатами. А тепер ще гній почали звозити. Додає, дихати стало неможливо. Як і пити воду. Адже вже третій рік жінка користується колодязем лише в господарстві.

В сусідній хаті живе пані Галина. З її колодязя набирають воду троє сімей.

Жінка каже, її найбільше цікавить склад тих добрив, адже вважає вони можуть бути небезпечними. Тож, поки інші зволікають, вона вирішила самостійно перевірити чи можна пити воду.

Воду пообіцяла перевірити і староста Гощанської громади. А ще вона запевняє, проблему із добривами вирішать. Адже із підприємством вже домовилися.

Телефоном представник підприємства повідомив, що добрива перевезуть у вказане людьми місце, подалі від села. Куди саме - поки невідомо. На камеру спілкуватися із журналістами відмовилися. Тож редакція залишає право за підприємством озвучити свою позицію. Про висновки щодо безпечності води - повідомимо у наступних випусках новин.

Читайте також: У селі на Рівненщині ввели карантин через скажену білку, яка вкусила дитину