Понад 17 тисяч постанов склали патрульні Рівненщини з початку року на водіїв, які перевищили швидкість. Фіксують це за допомогою системи TruCAM. Скільки загалом таких приладів є на Рівненщині та де встановлені камери відеофіксації - дивіться далі.

Відрізок автодори неподалік села Колоденка. Саме на цій ділянці автошляху патрульні вимірюють швидкість руху автомобілів за допомогою приладу TruCAM. Кілька хвилин і ось - перший порушник. Перевищив допустиму швидкість на 23 кілометри. Свою провину визнає, каже це вже не перший досвід спілкування з патрульними.

На водія все ж склади адмінматеріали, оскільки в межах населеного пункту рух транспорту дозволяється не більше 50 км/год., йому доведеться заплатити 340 гривень штрафу. TruCam - лазерний вимірювач, за словами інспектора, діапазону дальності як такого немає, як тільки автівка з'являється в полі зору, її швидкість руху миттєво виводиться на екран. Розповідає, що наявність патрульних на дорозі суттєво впливає на поведінку водіїв під час руху.

Ймовірна похибка при фіксації перевищення швидкості не може перевищувати 2 км/год. Патрульні змінюють місця дислокації, де фіксують порушення правил дорожнього руху. Час від часу їх можна зустріти у Бабині, Колоденці, Грушвиці та на інших виїздах з міста. Вони тут не прикріплені, якщо правоохоронцям надійде виклик - він для них буде в пріоритеті. Загалом поточного року, кількість зафіксованих перевищень швидкості на теренах Рівненщини поступово рухається до 20 тисяч.

Цікаво, якщо перевести це в грошовий еквівалент, то такі штрафи дають і чималі надходження до бюджету. 8 мільйонів 760 тисяч гривень за понад 17 тисяч постанов зафіксованих в межах нашої області. Загалом, мобільних приладів TruCam, які використовуються правоохорнцями в межах нашої області є 9. Окрім цього, на Рівненщині діє і система автофіксації. Щоправда таких камер лише дві і знаходяться вони на трасі Київ-Чоп: на виїзді з Рівного у напрямку Дубна та в селі Панталія Дубенського району.

Читайте також: Як здолати незаконне паркування у Рівному?