Заява про призначення допомоги при народженні може бути подана не лише у паперовій формі – під час особистого візиту до Центру, але й в електронній формі без особистого звернення.

Про це повідомляє Рівненська міська рада.

Для електронного звернення заявникам необхідно скористатися послугою «Електронний сервіс» на офіційному вебсайті Міністерства соціальної політики в розділі «Е-сервіси» або перейти за наступним посиланням https://e-services.msp.gov.ua/

Крім того, можна подати заяву через Єдиний державний вебпортал електронних послуг  «Дія»: https://diia.gov.ua/services/dopomoga-pri-narodzhenni-ditini.

Звертаємо вашу увагу, що на заяву та документи, що подаються в електронній формі, накладається кваліфікований електронний підпис (КЕП) заявника. У разі надходження заяви, надісланої з використанням засобів телекомунікаційних систем наприклад, за допомогою адреси електронної пошти, але без КЕП громадянина, орган соціального захисту населення повідомляє заявнику, що допомога при народженні дитини призначається лише після підписання зазначеної заяви в місячний термін. У разі непідписання заяви у зазначений строк – подається нова заява.

Читайте також: Працівників закладів освіти, культури, медицини та виконкому Вараської громади допускатимуть на роботу за наявності вакцинації або тестів