На рівненському ринку нещодавно виявили перевищений вміст нітратів у динях. Продукцію, звісно, утилізували. Щоправда від того баштанних на ринках не поменшало. Динь та кавунів вдосталь. Адже сезон у розпалі. Анастасія Ковальчук вирішила перевірити, чи безпечно їсти кавуни. Вирушила на ринок та у лабораторію. Який почула висновок, дивіться далі.

Сезон кавунів у розпалі. На рівненських ринках зустрічаються переважно привезені з Херсонщини. Найбльше баштанних нині на "Дикому". Тут прямо із вантажівок продають кавуни оптом та в роздріб. Зараз кілограм коштує близько семи гривень. Як пояснюють продавці, це залежить від погоди та попиту. Прогнозують, ціна найближчим часом може впасти. Аби обрати смачний і стиглий кавун, потрібно звернути увагу на кілька критеріїв.

Окрім характерного звуку має бути ще й жовта пляма. Це говорить про те, що кавун солодкий. А ще бажано, аби хвостик був сухим.

Якщо купуєте половинку кавуна, у вас є можливість оглянути його і всередині. Кісточки повинні бути чорними, якщо ягода стигла. А коли є така можливість, можна й самому в цьому переконатись. Проте, звертати увагу варто не лише на зовішній вигляд чи смак смугастого. Але й на вміст. На кожному ринку міста овочі та фрукти повинні перевіряти на вміст нітратів. Тож можна поцікавить у продавця, чи має він висновок лабораторії.

Детальніше - у сюжеті.

Читайте також: Чи безпечне молоко на рівненських ринках? (ВІДЕО)