Майже сто мільйонів гривень податку з наступного року втратить Рівне. Усе через перереєстрацію ПАТ "Рівнеазот". Нагадаємо, це підприємство одне з найбільших платників податків в області. Чому так сталося та хто тепер отримає чималі кошти на розвиток - далі у сюжеті.

ПАТ "Рівнеазот" йде з Рівного. Як юридична особа. Новина з такою інформацією зявилася на сайті підприємства.

"Зі зміною юридичної особи Рівне втрачає і податок від цього підприємства", - пояснює екс-заступник міського голови Рівного з економічних питань, а нині депутат Рівнеради Сергій Васильчук. А це майже 100 мільйонів гривень".

Сергій Васильчук додає ПАТ "Рівнеазот" може стати першою ластівкою, адже він особисто знає ще декілька керівників підприємств, які з тих чи інших причин хочуть змінити місце реєстрації. А причину зміни Азотом місцезнаходження юридичної особи називає формальною.

Діалог є - переконує міський голова Рівного Олександр Третяк. Каже, розмовляв з приводу переєрестрації з директором "Рівнеазоту". Проте очільник міста сподівається на новий законопроєкт, який у вересні, 1мовірно, прийме Верховна Рада України, а те що Рівне втратило майже 100 мільйонів гривень податку називає природнім процесом.

А от хто точно виграв від нового місця реєстрації "Рівнеазоту" - це Городоцька територіальна громада. Адже тепер більшість податку йтиме саме туди.

От так і виходить: хтось десь втрачає, хтось десь знаходить, проте навіть 80 мільйонів гривень на дорозі не лежать. Тим більше для міського бюджету Рівного. Саме за ці кошти в наступному році можна було б облаштувати підземні переходи, заасфальтувати декілька вулиць чи повністю освітлити один з мікрорайонів міста. Проте, вочевидь, суттєво покращувати життя у своїй територіальній громаді з цих податків будуть жителі Городка. 

Читайте також: Будівництво турбокільця у Рівному: вулиця Дворецька у заторах (ВІДЕО)