У Рівненській області за оперативним даними провакциновано понад 11 тисяч педагогічних працівників. Це трохи більше 23% усіх педпрацівників області.

Про це повідомив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Раніше зазначалось, що в області хочуть якнайшвидше сформувати колективний імунітет. Через що закликали педпрацівників вакцинуватись, мовляв, до 1 вересня мають бути провакциновані не менше 80% освітян області.

Вакцинація нині добровільна, але в області активно працюють над тим, аби якомога більше педпрацівників були щеплені.

«Сьогодні законами і нормативними документами визначено, що вакцинація відбувається у добровільному порядку, хоча обласна державна адміністрація, управління освіти ОДА проводять активну роботу з територіальними громадами, з керівництвом РДА, безпосередньо в обласному центрі, аби щепити максимальну кількість педагогічних працівників. Нормативів про 80% законодавчих чи нормативних сьогодні не встановлено, разом із тим ми розглядаємо це як індикативну ціль для того, щоб досягти необхідного колективного імунітету», - зазначив Ігор Тимошенко.

Чиновник додав, що Міністерство освіти звернулось до Міністерства охорони здоров’я з проханням на законодавчому рівні врегулювати, який потрібен відсоток вакцинованих педагогічних працівників для того, щоби навчальний заклад повноцінно працював з 1-го вересня.

Читайте також: Цими вихідними у Рівному працюватимуть додаткові центри вакцинації