Рівненщина ще жодного дня не виконала план вакцинації населення від COVID-19, який перед областю ставить Міністерство охорони здоров'я.

Про це 5 серпня на колегії облдержадміністрації заявив перший заступник голови ОДА, куратор галузі медицини Сергій Подолін. За його інформацією, найкращий показник щодо вакцинації має Рівне, найгірший – Сарненський район. 

Зокрема, головний санітарний лікар області Роман Сафонов закликав людей пришвидшитись із рішенням про вакцинування від коронавірусу та попередив, що наприкінці серпня очікують стрімке погіршення ситуації, в тому числі й з госпіталізацією.

«Не потрібно слухати експертів, які постійно говорять, що більшість перехворіла, проблем не буде таке інше, це вже говорили на початку цього року ми бачимо що третя хвиля продемонструвала вдвічі більше захворюваностей, майже в 1,7 раза більше летальність. Зараз треба не приходити, а вже бігти, їхати, летіти і швидко це зробити (вакцинуватись,-ред). Ми бачимо, що вже проблема виникне у другій половині серпня», - сказав Сафонов.

В області центри масової вакцинації діють у Рівному, Дубні, Вараші та Сарнах. Також у районах діє понад сотня пунктів щеплень. Наразі почався п'ятий етап імунізації, в рамках якого отримати вакцину можуть усі охочі, хто не має протипоказів та прийде у центри вакцинації, які працюють щодня.

Читайте також: Штам Дельта на Рівненщині: зафіксували перших 11 випадків