Повернення героїв. У Костополі зустріли військовослужбовців, які приїхали із зони проведення Операції Об'єднаних сил. На центральній площі у місті їм вручили подяки та квіти. Зустрічати прийшли найрідніші. Як це було - бачила Анастасія Ковальчук.

Більше ніж пів сотні військовослужбовців повернулися додому зі Сходу. У Костополі на площі зустріли бійців військової частини А0532. Їм вручили квіти та подяки.

Троє військових отримали офіцерські звання старшого лейтенанта, двоє – звання майора. Своїх героїв прийшли привітати рідні. Юлію Миронець чекали - чотирирічна донька чоловік та матір. Жінка пригадує, як складно було розлучатися із родиною.

Юлія каже, якщо потрібно буде поїхати на Схід ще - поїде. Так само вважає і Владислав. Йому всього 19. Стати військовослужбовцем він мріяв з дитинства. Поїхати в зону проведення ООС мотивував патріотизм. Додає, для нього це важливо.

Матір Владислава розповідає, відпускати сина було складно. Але це його вибір. Не менше хвилювалася за внука і бабуся Галина.

Брати Владислава розповідають, братимуть приклад із брата, адже він захищає Україну. Молодший Сергій, якому всього 12, каже теж хоче воювати. Усі разом військові та рідні після привітання пішли на святковий концерт у будинку культури. Тут для них виступали місцеві колективи. До слова, ця рота виконувала бойові завдання на Сході із травня 2020 року. Хтось пробув там 14 місяців, хто менше. Але життям ризикував кожен.

Хоч і всі повернулися живими та здоровими, каже Віктор Акімов, були такі моменти, коли доводилося покидати свою позицію. Тоді розвідка повідомила про можливий обстріл вночі. Та й загалом, додає майор Акімов, обстріли з ворожого боку тривать постійно. Попри це, військова частина А0532 знову готується до ротації, яка запланована на березень 2022 року.

Читайте також: На сході України загинув військовий із Рівненщини