Рівнянину Михайлові Романчукові та уродженцю Рівненщини Олегові Омельчукові, які представляли Україну на Олімпійських іграх-2020 у Токіо, пропонують присвоїти звання «Почесний громадянин Рівного».

Таку пропозицію вніс секретар Рівнеради Віктор Шакирзян. За попередньою інформацією члени комісії, що розглядає присвоєння звань «Почесний громадянин міста Рівного» та відзнак «За заслуги перед містом», пропозицію підтримали та розробляють відповідний проєкт рішення на наступне пленарне засідання сесії Рівнеради.

Про це йдеться на сайті Рівненської міської ради.

До нагороди відзнакою «За заслуги перед містом 1-го ступеня» представлені і тренери спортсменів – Заслужений тренер України зі стрільби кульової Сергій Бондар та Заслужений тренер України з плавання Петро Нагорний.

Нагадаємо, Олег Омельчук у парі з Оленою Костевич став бронзовим призером Олімпіади-2020 у кульовій стрільбі в змішаному пістолеті на дистанції 10 метрів. В активі Михайла Романчука "бронза" на дистанції 800 метрів вільним стилем і "срібло" на дистанції 1500 метрів вільним стилем. Крім того, рівненський плавець установив олімпійський рекорд.

Читайте також: Рівненським спортсменам-олімпійцям планують подарувати квартири