Туреччина у вогні. Майже тиждень на відомих курортах країни тривають лісові пожежі, які змушують туристів тікати. Тисячі місцевих жителів були евакуйовані, а велика частина туристів покинули свої місця відпочинку після початку пожеж. Певна частина людей масово скасовують заздалегідь придбані путівки. Інші кажуть, небезпеки немає. Нашим журналістам вдалося поспілкуватися з рівненськими туристами, які щойно повернулися з палаючого курорту. Тож, чи є небезпека на курортах Туреччини, далі у сюжеті.

Це Лана, маленька туристка, яка щойно повернулася з міста Сіде що у Туреччині. Вона перша хто помітив пожежу і розповіла своїм рідним. Спочатку для усіх це був шок, однак з кожним днем реакція на пожежі у відпочивальників ставала все спокійнішою.

Сергій Романчук додає, що в повітрі літала зола, яка осідала на все навкруги і навіть у море. Дружина Сергія розповідає, що літаки та вертольоти беззупинно набирали воду у морі та летіли гасити вогонь.

Додає, що велику роль зіграла природа, оскільки ввечері перед пожежою був сильний вітер, який за ніч розніс вогонь на більшу площу. Однак, пожежа не завадила повноцінному відпочинку.

Туристи кажуть загалом відпочили добре, а пожежі принесли скоріше не дискомфорт а нові враження.

До слова, з деяких курортів туристів все-таки евакуювали. Телекомпанія "Рівне 1" ні в якому разі не заохочує або не відмовляє вас від відпочинку у Туречинні. Це особисте рішення кожної людини.

Читайте також: У Золотолині Костопільської громади загорілася трава на кладовищі