Незважаючи на те, що очільники області говорять про можливу третю "хвилю" ковіду, рівненський лікар просить скасувати захисні маски. Каже, хвиля коронавірусу на Рівненщині вже давно пішла. Проте, чому маски досі змушують носити - не розуміє. За словами чиновників, в Україні скасують масковий режим та соціальну дистанцію лише після повного виходу з карантину. Планують вже до кінця літа, але за умови зниження нових випадків захворювання на коронавірус. Більше про це - далі у сюжеті.

18 березня минулого року ввели карантинні заходи в Україні і на Рівненщині, звісно, теж. Всюди запровадили масковий режим. Минув рік, обмеження все ж досі залишились. Адже вірус поки не відступає. А за неносіння масок продовжують штрафувати.

Втім, один із рівненських лікарів переконаний, коронавірусна "хвиля" на Рівненщині уже давно пішла. Щодоби фіксують не більше 10 випадків. До того ж, за його спостереженнями люди носять маски ,як їм заманеться. То ж чи дієво це?

Медик додає, у разі нової "хвилі" коронавірусу, знову ввести масковий режим - не проблема. Такої ж думки дотримуються й інші містяни. Зізнаються, подібне карантинне обмеження їм уже набридло.

Натомість, медики області переконують, наразі відмінити масковий режим неможливо. Оскільки, останнім часом знову спостерігається ріст захворюваності.

Вочевидь, поки вся пандемія від початку і до кінця не пройде за принципом повної аналогічності - карантинні обмеження триватимуть. Та чи дієво це, якщо люди неправильно носять засоби індивідуального захосту - інше питання. 

Читайте також: Понад 120 тис. бланків листків непрацездатності отримає найближчими днями Рівненщина