Нова хвиля коронавірусу вже зовсім скоро може накрити Рівненщину. У діагностичному центрі паралельно з вакцинацією відбувся брифінг присвячений цій темі. За словами посадовців та лікарів, зовсім скоро нас може чекати третя "хвиля" ковіду. Саме тому у найкоротші терміни потрібно щепитись, аби уберегти себе від можливої небезпеки. Подробиці - далі у сюжеті.

Коронавірус нікуди не зник. Після літнього спаду на осінь прогнозують нову хвилю захворювання. А єдиним ефективним методом боротьби з недугою залишається вакцинація. Саме про неї сьогодні під час брифінгу говорили посадовці. Символічним було і місце зустрічі - діагностичний центр. Саме тут можна без будь-яких проблем щепитись від ковіду. За словами координаторки з вакцинації у Рівненській області - темпи вакцинації нині бажають кращого.

А самої вакцини вистачає. Phizer, Astra Zeneca, Moderna та Coronavac - охочі щепитись наразі мають можливість обирати. Паралельно з брифінгом проходила і сама вакцинація. Незважаючи на це, у діагностичному не велелюдно, одним з небагатьох, хто прийшов, аби щепитись був Тарас. Своїм мотивом, який підштовхнув його прийти до центру вакцинації, поділився і з нами.

Нова "хвиля" коронавірусу може наступити вже зовсім скоро, каже головний санітарний лікар області Роман Сафонов. На його думку, кількість нових хворих може збільшитись навіть не восени, а й до кінця поточного місяця.

Разом і з тим під час брифінгу управлінці підняли питання про оптимізацію штатів комунальних закладів та установ. Їх в області є близько сотні, включно з медичними. Саме тому, за словами першого заступника голови Рівненської облдержадміністрації, підпадуть під скорочення близько 10% працівників цих установ. Це стосується, зокрема, і медичних установ та лікарень.

За словами чиновників, такі міри - виправдані. І ніяким чином не вплинуть на готовність нашої області до нової "хвилі" коронавірусу. До слова, наразі на Рівненщині вакциновано понад 136 тисяч людей - з них другою дозою понад 60 тисяч. У відсотковому співвідношені це лише 7% від загального числа жителів нашої області.

Читайте також: Рівненщину накриє нова хвиля коронавірусу