Відтак, у деякі села області люди можуть просто не доїхати, адже перевізники просять про їхнє скасування. Все через низький пасажиропотік, жахливі дороги у селах та користування людей онлайн-ресурсами з пошуку попутників. Така проблема існує ледь не по усіх напрямках. Як чиновники бачать вирішення цієї проблеми та що про це думають перевізники - далі у сюжеті.

Перевізники Рівненщини просять скасувати маршрути до сіл, де проживає невелика кількість людей. Наразі в Рівненську облдержадміністрацію надійшло близько 30 заяв від перевізників про відмову від невигідних рейсів. Дані звернення - майже по всіх напрямках. В основному там, де є неякісне дорожнє покриття.

Існує проблема і з пасажиропотоком. Віталій - працює водієм на Рокитнівському напрямку. Проїздить понад 10 кілометрів жахливими дорогами, аби доставити пасажирів до усіх населених пунктів, передбачених його маршрутом.

Чимало водіїв нарікають на те, що багато людей почали користуватись онлайн сервісами з пошуку попутників. Декому вже навіть увірвався терпець. Не так давно потрапив у скандал водій березнівської маршрутки. Побачивши що його потенційних клієнтів хтось підібрав, він перегородив дорогу та вибіг з маршрутки з'ясовувати стосунки. В результаті забрав у них телефон, а віддав лише коли йому дали гроші. Ситуацією у соцмережах поділилась постраждала жінка.

І хоча виправдовувати водія сенсу немає. Але дана ситуація чудово демонструє стан справ у сфері міжміських перевезень у Рівненській області, майже по всіх напрямках.

До слова, керівництво області погодило підвищення вартості проїзду у міжміському транспорті до 1 гривні 26 копійок за кілометр. Однак, зважаючи і на без того малу кількість пасажирів - далеко не усі підняли ціну станом на даний момент. На думку голови громадської організації "Союз перевізників України" до вирішення усіх цих проблем необхідно підходити комплексно.

Не вистачає, адже їдуть працювати закордон. А що стосується скасування окремих маршрутів. За словами профільних чиновників, в разі відомови перевізника від рейсів - їх перекривають за рахунок інших сполучень або просять міняти схему маршруту. В будь якому разі обіцяють - села без транспортного зв'язку не залишаться.

Читайте також: На Рівненщині місцева влада буде обстежувати "хрущовки"