У Рівненській облдержадміністрації відбулась нарада щодо інженерного облаштування державного кордону України згідно з міжнародними стандартами в межах Рівненської області.

На Дубровиччині облаштують державний кордон із білорусами згідно з міжнародними стандартами. Про це стало відомо під час наради в Рівненській обласній державній адміністрації.

На виконання доручення РНБО, вже створена робоча група з представників правоохоронних органів, прикордонників та держгеокадастру.

218 км – така протяжність державного кордону з Республікою Білорусь, що пролягає територією Рівненщини. Сьогодні ми повинні не лише обговорити проблемні питання, але й напрацювати спільні подальші рішення. Посилення і якісне впорядкування кордону – наш пріоритет, – зазначив під час наради перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Подолін.

Нині, охорону ділянки державного кордону на Дубровиччині здійснює відділ прикордонної служби «Дубровиця» Державної прикордонної служби України.

Щодо інженерного облаштування охоронних ділянок служб «Березове», «Дубровиця» та «Вичівка», то наразі вже замінено 230 прикордонних знаки та 163 інформаційних таблиць. Інженерні загородження встановлені на протяжності 6,7 км.

З метою реалізації Державної цільової правоохоронної програми, ще планується облаштувати:

  • 156 км прикордонних просік;
  • 32 км проти транспортних рови;
  • 120 км рокадних доріг;
  • 64,8 км інженерних загороджень;
  • 118 км систем спостереження.

Читайте також: У Дубровиці біля лікарні встановлять зупинку